Comhem slås samman med Tele2

I dagarna har Tele2 meddelat att de planerar att gå samman med Com Hem, och nu återstår det endast att Com Hems aktieägare ska rösta för beslutet och att Eus konkurrensmyndighet ska godkänna sammanslagningen. Vad detta innebär för kunderna är fortfarande oklart men det kan med stor sannolikhet innebära att Tele2 i framtiden kommer att erbjuda sina kunder mer tjänster.

I en intervju med TT säger Anders Nilsson (före detta vd för Com Hem och som är tilltänkt ny VD för Tele2) att sammanslagningen kommer att gynna kunder som får tillgång fler tjänster. En annan mobiloperatör som har ett liknande utbud är Telia som sedan länge har erbjudit sina kunder fler tjänster inom kommunikation än mobiltelefoni. Denna sammanslagning gör därmed att Telia får en större utmanare på den svenska marknaden som blir en mer heltäckande leverantör av kommunikationslösningar som mobila tjänster, bredband och tv-tjänster. Högre konkurrens kommer förhoppningsvis göra att det i slutändan gynnar kunderna.

För dig som är nöjd med Tele2 skulle det kunna innebära att du i framtiden kan spara pengar genom att teckna fler tjänster via företaget t.ex. bredband och telefoni. Com Hem har också varit en av Sveriges största aktörer sett till utbud av tjänster i deras nät, vilket med stor sannolikhet kan komma att prägla samarbetet med Tele2. Men hur det faktiskt blir får framtiden utvisa.

Com Hem Group skriver på sin sida att sammanslagningen har synergieffekter mellan de två bolagen som kommer att generera upp mot en miljard kronor genom ökade intäkter och besparingar genom sammanslagningar av företagsfunktioner. Detta skulle förhoppningsvis kunna leda till positiva effekter som också hamnar hos kunderna. Tele2

I och med sammanslagningen kommer Com Hem byta namn till Tele2. Sammanslagningen blir enligt Tele2s hemsida officiell under andra halvåret av 2018 om allt går som det ska.