Mobiloperatörer i Finland

Vill du få information om finska mobiloperatörer? Då har du kommit rätt. Här får du svar på vilka mobiloperatörer som är störst på den finska marknaden och hur den skiljer sig från den svenska. Den finska och svenska marknaden har olika villkor gällande abonnemangskostnader och vad som ingår när du tecknar ett abonnemang. Hos svenska mobiloperatörer är det vanligt att du får en fast månadskostnad och de flesta erbjuder en typ av internethastighet, obegränsad användning av samtal och sms och ger dig möjlighet att teckna olika surfmängder. Hos vissa mobiloperatörer kan du även välja obegränsat med surfmängd.

De största mobiloperatörerna i Finland är Telia, Elisa och DNA. Av det totala antalet kunder täcker Telia 34%, Elisa 34% och DNA 20%. I texten nedan kan du läsa om vilka finska operatörer som är störst på marknaden och hur de skiljer sig från varandra.

Telia

Telia är numera en sammanslagning av det svenska företaget Telia och det finska företaget Sonera. Då Telia har verksamhet i både Finland och Sverige och det kan vara bra att veta att finska och svenska kunder inte har samma villkor. Den finska mobiloperatören Telia erbjuder fyra abonnemang med fasta månadskostnader. Du kan välja att teckna abonnemang med eller utan obegränsad surfmängd. Du kan teckna ett abonnemang där du kan skicka upp till 5000 sms och ringa i 5000 minuter gratis, eller ett abonnemang där du får betala för alla sms och samtal. I Sverige erbjuder inte Telia några abonnemang med obegränsad surfmängd men du kan däremot välja abonnemang där det ingår obegränsat med samtalstid och sms.

Elisa

Mobiloperatören Elisa erbjuder fyra abonnemang med fasta månadskostnader och det som utmärker Elisas abonnemang är att månadskostnaden regleras efter internethastigheten. Du har även möjlighet att teckna abonnemang med obegränsad surf och du kan även teckna abonnemang utan internet. Oavsett vilket abonnemang du väljer att teckna inom mobiloperatören Elisa tillkommer det kostnader för samtalstid och sms.

DNA

Mobiloperatören DNA erbjuder några olika abonnemang med och utan fasta månadskostnader. Tecknar du det största abonnemanget får du obegränsat med surf inom Finland och obegränsat med samtalstid och sms. Du kan även teckna ett abonnemang där det ingår en viss surfmängd och där du får betala för alla sms och samtal. Som kund hos DNA har du möjlighet att köpa till extra snabb internethastighet och mer surfmängd inom EU.