Mobiloperatörer i Danmark

Här går vi igenom mobiloperatörer på den danska marknaden. Sett till pris är den danska mobiltelefonmarknaden på ungefär samma nivå som Sverige med undantag för mobilabonnemang med fri data.

I Danmark finns det fyra mobiloperatörer som har egna mobilnät, dessa är: TDC, Tre, Telia och Telenor. Alla mobiloperatörer i Danmark använder sig av något av dessa nät. De populära mobiloperatörerna Oister och Telmore är så kallade virtuella operatörer och använder sig av Tres respektive TDSc mobilnät.

Priserna på den danska marknaden är snarlik de på den svenska marknaden om man tar dagens växelkurs i beaktning. För de som ringer lite är svenska mobiloperatörer lite billigare än vad de danska är, medan för normalanvändare så är priset nästan identiskt.

Det finns dock en stor skillnad i erbjudanden på den danska marknaden jämfört med den svenska, och det är att flera mobiloperatörer erbjuder mobilabonnemang med fri surf till förhållandevis låga priser. Telia erbjuder t.ex. mobilabonnemang med nästan fri surf (1000 gb ingår) till det konkurrenskraftiga priset 249 danska kronor i månaden (ca 350 svenska kronor). Även Oister erbjuder mobilabonnemang med fri surf för ca 200 kr i månaden (dock bara 5 gb surf i andra eu-länder än Danmark).

Lista över mobiloperatörer i Danmark

Här nedan hittar du några av de största och mest populära mobiloperatörerna i Danmark. I listan hittar du också ett betyg i prisnivå, popularitet och storlek, där lägsta betyg är 1 och högsta är 5.

MobiloperatörPrisnivåPopularitetStorlek
Oister (Tres nät)5 av 54 av 53 av 5
Telmore3 av 53 av 53 av 5
Tre3 av 53 av 54 av 5
Telenor2 av 53 av 55 av 5
Telia4 av 54 av 55 av 5
youSee (fd TDC)3 av 54 av 55 av 5