Billigaste mobiloperatör 2024

På den här sidan hittar du billigast mobiloperatörer just nu. Här finns också information om popularitet, kundnöjdhet och nät så att får en bra överblick. Om du istället vill jämföra flera olika abonnemang med lägst pris inom olika kategorier kan du gå in på billigaste mobilabonnemang utvecklad av mobilabonnemang.nu

Jämför lågprisoperatörer

Mobiloperatörer med lägst pris

Att välja mobiloperatör i en djungel av alternativ är inte helt lätt. I dagsläget tävlar Hallon, Vimla, Comviq och Fello om att vara billigast på marknaden. Nedan hjälper vi dig att navigera bland dina mest prisvärda alternativ.

Hallon

Hallon är Sveriges prisledande mobiloperatör. De erbjuder ett flertal billiga och enkla abonnemang samt två former av kontantkortslösningar. I samtliga abonnemang ingår fria samtal och sms och du kan sedan välja mellan fem olika surfnivåer utifrån dina behov. Du behöver inte betala någon startavgift och ingen bindnings- eller uppsägningstid gäller. Hallon kör även många kampanjer och erbjudanden. Du får exempelvis dina två första månader på ditt abonnemang till halva priset. Operatören erbjuder dessutom extra rabatterade abonnemang för studenter och seniorer samt har det billigaste företagsabonnemanget på marknaden. Du kan spara upp till 100 GB data utan tidsbegränsning. Hallon hyr kapacitet på Tres nät och deras täckning är således likvärdig med täckningen som Tre erbjuder. P3 Connects jämförande studie visar att Tres nät är bra i städer och något sämre på landsbygden. Hos Hallon kan du även köpa en ny mobil på avbetalning, utbudet bland telefoner är dock inte lika stort som hos de dyrare alternativen.

Vimla

Lågprisoperatören Vimla är en favorit bland det svenska folket. År 2019 utsågs Vimla nämligen för tredje året i rad till Sveriges bästa mobiloperatör på Telekomgalan. Vimla är ett bra lågprisalternativ för dig som bor på landsbygden. Operatören använder sig nämligen av Telenors nät som enligt P3 Connects studie är bra i både städer och på landsbygd. Abonnemang hos Vimla har ingen bindnings- eller uppsägningstid och du kan spara upp till 100 GB oanvänd data i upp till ett år. Fria samtal och sms ingår oavsett vilket abonnemang du väljer. Likt Hallon erbjuder Vimla även rabatterade abonnemang för studenter och seniorer. Priset för olika studentabonnemang är desamma hos operatörerna med undantag för abonnemanget med 50 GB som är något dyrare hos Vimla. I dagsläget erbjuder Vimla inga kontantkortslösningar.

Comviq

Comviq är den mobiloperatör som erbjuder bäst mobilerbjudanden. Telefonen kommer ofta med till en lägre summa än kontantpriset när du köper den med ett abonnemang. Du som är senior eller student kan även teckna ett prisvärt mobilabonnemang hos Comviq. Som student kan du dock inte välja mellan lika många surfnivåer som hos Hallon och Vimla. Inga av abonnemangen hos Comviq har några bindnings- eller uppsägningstider. Comviq har även bra priser på utlandssamtal och erbjuder ett abonnemang anpassat specifikt för dig som ringer mycket till utlandet. Med abonnemanget Comviq Combo får du fria samtal inom Sverige och upp till 1000 minuter till länder utanför EU.

Fello

Fello är en relativt ny lågprisoperatör på marknaden. De erbjuder ett fåtal abonnemang till bra pris och är även den lågprisoperatör som har bäst täckning. Operatören använder sig nämligen av Telias nät som enligt P3 Connect studien har det bästa mobilnätet i Sverige. Med Fello får du inga överraskningar, abonnemangen har ingen bindningstid och du slipper uppsägningstid. Om du får surf över kan du spara upp till 25 GB data och använda den när du behöver den. Fello erbjuder prisvärda abonnemang för barn, studenter och seniorer. Det är dock inte möjligt att köpa några mobiltelefoner med tillhörande abonnemang hos Fello.