Mobiloperatörer i Norge

Letar du efter en mobiloperatör i Norge? Utbudet på den norska mobiltelefonimarknaden är lite mer begränsad än den svenska. I dagsläget så finns det ett tiotal mobiloperatörer att välja mellan i Norge, där prisnivån är snarlik den svenska men ligger aningen högre. Precis som i Sverige har mobilabonnemangsformen fastpris blivit alltmer dominant på senare tid och produktutbudet är ganska snarlikt mobiloperatörerna emellan. Det finns dock vissa skillnader som i synnerhet kan vara viktigt att känna till som svensk boendes i Norge.

Vissa av mobiloperatörerna i Norge har skräddarsytt sina mobilabonnemang för att bättre passa svenskar boende i Norge. Bland produktutbudet hos dessa mobiloperatörer så är villkoren väldigt snarlika och prisnivåerna är också väldigt lika. Tele2 i Norge har för sina kunder med fastprisabonnemang samma villkor i både Norge och Sverige, vilket inkluderar sms, data och fria minuter som ingår i mobilabonnemanget.

Detta gäller också för mobiloperatören Netcom som är Telias dotterbolag i Norge. De har riktat produktutbudet Smart till Svenskar, där merparten av dessa produkter har inkluderat 1000 minuter att ringa till Sverige för varje månad. Bland Smart-produkterna ingår också fria samtal, sms och mms i Norge, samt en inkluderad datamängd varje månad.

Mobiloperatören Chess har också fria samtal och sms till Sverige i sitt SjakkMatt-utbud. Chess SjakkMatt-produkter har precis som övriga fastpris-abonnemang fria samtal och sms men surfmängden varierar beroende på månadskostnaden. Till skillnad från Tele2 och Netcom har Chess också en basic produkt riktad mot småkonsumenter som också går att använda på den Svenska marknaden.

Även mobiloperatören One Call har kostnadsfria samtal och sms till Sverige och resten av Norden för sina fastprisabonnemang. One Call har likt Chess positionerat sig som ett lågprisalternativ till de större mobiloperatörerna.

Det verkar inte finnas någon prisinformation gällande ingående samtal och sms bland de norska mobiloperatörerna. Generellt så brukar mobiloperatörerna inte ta ut någon avgift för detta i Norden, men det kan vara bra att undersöka vidare om du väntar många ingående samtal / sms från Sverige.

Övriga mobiloperatörerna i Norge är TelenorTelipol, Djuice och Talkmore.