Mobiloperatörer i USA

Att flytta till ett nytt land innebär att du behöver sätta dig in i en mängd nya saker. Inte minst vad gäller mobiltelefoni. Nedan redogör vi för de största mobiloperatörerna i USA för att du ska veta vilken operatör som passar dig och dina mobilvanor allra bäst. 

Precis som i Sverige finns det många olika mobiloperatörer att välja mellan i USA. De fyra största operatörerna är AT&T, Verizon Wireless, T-mobile och Sprint. Vilken operatör som passar dig bäst beror på flera olika faktorer. Är du student eller senior så värderar du kanske priset högst medan du som arbetar mycket från telefonen kanske är i större behov av högre mängd data och tillförlitlig täckning. Vi har sammanställt nödvändig information om de största mobiloperatörerna för att du så smidigt som möjligt ska kunna välja operatör. 

Verizon Wireless 

Verizon Wireless är en av de mest populära mobiloperatörerna i USA tack vare sin starka nätverksprestanda, utmärkta täckning, tillförlitlighet och hastighet. Verizon erbjuder många olika alternativ i olika prisklasser. De erbjuder även speciellt anpassade abonnemang för veteraner och de i militären. Här finns något för alla helt enkelt. I förhållande till sina konkurrenter är de dock en dyr operatör, faktum är att Verizon Wireless i dagsläget är en av de dyraste operatörerna på den amerikanska marknaden. 

T-Mobile 

T-Mobile är den bästa amerikanska mobiloperatören vad gäller såväl 4G som 5G täckning. Operatören erbjuder även konkurrenskraftiga obegränsade upplägg. Uppläggen som erbjuds av T-Mobile är tydliga och enkla med tre nivåer av obegränsade månatliga erbjudanden. Operatören erbjuder även abonnemang speciellt anpassade för seniorer, veteraner och de som fortfarande är i militären. T-Mobile erbjuder dessutom ett abonnemang för turister som besöker USA under en kortare tid. För 30 dollar får du ett temporärt abonnemang, Tourist Plan, med obegränsad datatrafik som räcker i tre veckor. Förutom det så ingår obegränsat antal sms både inom och utanför USA:s gränser samt 1 000 minuter inrikessamtal. 

AT&T 

Med över 162 miljoner användare i USA är AT&T en av de största mobiloperatörerna som finns. AT&T har även ett av de snabbaste nätverken i USA. Likt Verizon Wireless och T-Mobile erbjuder de en mängd olika prisplaner men dessa är något dyrare än jämförbara planer från andra mobiloperatörer. Dessa extra slantar kan dock vara värda att betala för dig med familj då operatören erbjuder fördelaktiga familjeabonnemang. AT&T har även bra erbjudanden för veteraner och de som fortfarande är i militären. 

Sprint Wireless 

Sprit Wireless är operatören för dig som vill ha ett prisvärt mobilabonnemang. De är den fjärde största mobiltelefonoperatören i staterna, mycket tack vara sina konkurrenskraftiga prisplaner och sina prisvärda erbjudanden. Sprints täckning är dock inte lika bra som Verizon eller AT&Ts, trots förbättringar under de senaste åren. Om du väljer Sprint kan det därför vara en bra idé att kontrollera hur täckningen ser ut där just du kommer att befinna dig. Sprint har även fått en del kritik för sin kundtjänst vilket kan vara bra att känna till för dig som vet med dig att du kan vara i behov av hjälp med din mobiltelefoni.