Mobiloperatörer i Frankrike

Om du funderar på att flytta till Frankrike, eller om du ofta befinner dig i landet en längre period, kan det vara en bra idé att jämföra mobiloperatörerna på den franska marknaden innan du väljer att teckna ett abonnemang. Nedan redogör vi för utbudet av franska mobiloperatörer samt ger tips på vad du bör tänka på innan du tecknar ett franskt abonnemang.

Vilka mobiloperatörer finns det i Frankrike?

Som i de flesta västeuropeiska länderna har Frankrike ett flertal högkvalitativa mobiloperatörer att välja emellan. Med allt fler mobiloperatörer på den franska marknaden har konkurrensen ökat kraftigt under de senaste åren, vilket innebär att du som konsument har många alternativ som kan erbjuda bra valuta för pengarna. Mobiloperatörer i Frankrike listas nedan:

Mobiloperatörer i Frankrike

Vilken är den bästa respektive billigaste mobiloperatören i Frankrike?

Vilken mobiloperatör som är bäst för dig är beroende av en mängd faktorer. Ditt val bör exempelvis baseras på dina surfvanor samt vart i landet du bor. Sett till antalet abonnenter och med med över 30% marknadsandelar är Orange den största och mest populära mobiloperatören. SFR är den näst största operatören och på delad tredjeplats hamnar Bouygues Télécom och Free Mobile. Dessa fyra operatörer är ofta det bästa alternativet när det gäller täckning och service. Samtliga av dessa fyra mobiloperatörer erbjuder många olika abonnemang i olika prisklasser beroende på behov. De erbjuder dessutom ett flertal olika TV-tjänster och bredband som du ofta kan köpa i ett paketpris tillsammans med ditt mobilabonnemang.

Utöver de stora mobiloperatörerna finns även ett flertal lågprisoperatörer som lanserats för att konkurrera på marknaden. Exempel på några av de mest populära är Sosh, RED by SFR, La Poste Mobile och Lycamobile. Samtliga av dessa lågprisoperatörer fungerar på samma sätt som lågprisoperatörer i Sverige och använder sig av något av de större mobiloperatörernas nät.

Vad ska man tänka på när man tecknar ett mobilabonnemang i Frankrike?

Som alltid när du tecknar ett nytt mobilabonnemang är det viktigt att du ser över dina telefonvanor samt att du jämför dina olika alternativ noga. Som tidigare nämnts finns det många mobiloperatörer och abonnemang att välja bland, vilket innebär att det garanterat finns något som passar dina behov och önskemål.

Många platser runt om i Frankrike har goda 4G eller 4G+ anslutningar. I större städer som Paris och Marseille kommer du även kunna ansluta till lokala 5G-nätverk. Täckningen kan dock variera avsevärt beroende på din franska mobiloperatör. Se därför alltid till att kontrollera täckningen i ditt närområde innan du tecknar ett abonnemang.

I vissa av de större städerna finns Wi-Fi-hotspots som du kan ansluta till men det kan vara bra att känna till att offentligt Wi-Fi är relativt ovanligt runt om i landet, vilket såklart gör det extra viktigt att du väljer ett abonnemang med tillräckligt stor surfpott utifrån dina surfvanor.

Användning av svenska mobilabonnemang i Frankrike

Frankrike är som bekant medlemmar i EU vilket innebär att du även kan använda ditt svenska mobilabonnemang i landet. Ofta ringer, smsar och surfar du för samma pris som hemma i Sverige. Detsamma gäller även om du har ett franskt mobilabonnemang och vistas i Sverige. Var dock noga med att se efter vad som gäller för just ditt abonnemang då det kan finnas undantag.