Mobiloperatörer utan uppsägningstid

Comviq presenterade nyheten att de är först ut i landet med att ta bort uppsägningstiden på deras mobilabonnemang. Magnus Larsson, chef för Comviq säger:

” Uppsägningstid för mobilabonnemang känns inte i linje med den frihet vi upplever att våra kunder tycker är viktig. Därför tar vi som första svenska mobiloperatör helt bort uppsägningstiden”.

Detta verkar gälla mobilabonnemangsformen fast pris som finns i två olika typer. Enligt Comviq själva så betalar deras mobilabonnemangskunder i förväg vilket innebär att man omedelbart efter att innevarande månad löpt ut kan säga upp sitt mobilabonnemang och detta villkor gäller för både nya och gamla kunder. Det är viktigt att påpeka att uppsägningstid skiljer sig från bindningstid vilket många gånger kan vara lätt att blanda ihop. Bindningstid är den tid som du förpliktar dig till att vara kund, medan uppsägningstid är den tid som du måste vänta på att avtalet löper ut efter att du lämnat besked om att du vill säga upp abonnemanget.

Hallon verkar ha hakat på trenden och har också tagit bort uppsägningstid samt låter kunder byta både abonnemang och operatör fritt. Hallon går också ut med att de inte har någon bindningstid på sina mobilabonnemang, vilket också är fallet med Comviq även om de inte skyltar med det lika öppet. Värt att påpeka är att utan bindningstid endast gäller om man inte har tecknat ett mobilabonnemang där en mobiltelefon medföljer. I de fall där man får en inkluderande telefon så är det i så gott som alla fall alltid bindningstid.

Det verkar inte som att fler mobiloperatörer har hoppat på trenden med fri uppsägningstid utan det är istället fritt bland Sveriges mobiloperatörer att bli tredje operatör som introducerar detta. Det kan vara så att jag har råkat missa att fler mobiloperatörer faktiskt har introducerat detta, det är i så fall fritt fram att meddela mig detta så lägger jag in det i inlägget. Men i skrivandes stund så verkar det inte som att det finns fler än Comviq och Hallon som har mobilabonnemang utan bindningstid.