Billigaste mobiloperatören i Sverige (2013)

Uppdatering, det finns en ny sida som behandlar detta ämne under Billigaste mobiloperatörerna.

Är du ute efter att sänka dina mobilkostnader genom att hitta en billigare operatör? Det finns tyvärr ingen mobiloperatör i Sverige som alltid är billigast utan det är istället beroende på hur du använder din mobiltelefon. I synnerhet så är det tre områden som avgör vilken mobiloperatör som är billigast: hur mycket du ringer med din mobiltelefon, hur mycket sms du skickar och hur mycket du använder mobiltelefonen för att surfa på Internet. Mobilabonnemang.nu har tagit fram en prisjämförelse där du jämför mobilabonnemang utifrån dessa kriterier och det är i synnerhet vissa mobiloperatörer som utmärker sig som billigast.

För de som ringer mycket är det i synnerhet Comviq och Telenor som utmärker sig positivt och rankar högt. De har båda mobilabonnemang där man som kund får ringa obegränsat för en relativt låg månadskostnad. För folk som istället ringer lite så är det istället mobiloperatören Mobil2 som kraftigt dominerar poängställningen, närmare bestämt abonnemangsformen Gratis50 där användaren får 50 minuter gratis varje månad.

Mobilanvändare som smsar mycket ska rikta ögonen mot Halebop och Hallon som har abonnemangsformer där kunden får närmast obegränsat sms för en låg fast månadskostnad. Till dessa abonnemang ingår också en mindre mängd surf vilket kan användas till andra meddelandetjänster. Billigaste operatören för dig som smsar lite är Mobil2 eller Comviq beroende på hur du använder telefonen i övrigt. Mobil2 har till synes billigast kostnad per sms utan månadsavgift men i den nyligen populära introducerade abonnemangsformen fast pris är det bästa alternativet Comviq.

För dig som surfar mycket med telefonen är det i dagsläget billigast att söka dig mobiloperatörerna Tre, Comviq och Halebop. Alla dessa mobiloperatörer erbjuder stora surfmängder för en fast månadsavgift. Ett sätt att undersöka hur mycket surf man egentligen behöver är att undersöka hur mobildata används på telefonen. På iPhone kan man undersöka dataanvändning under inställningar och sedan klicka på mobilnät, där kan man för varje enskild app se hur mycket data man har hämtat.