Tre

Mobiloperatören Tre lanserades i samband med den svenska utbyggnaden av 3G och var den första mobiloperatören i Sverige som kunde erbjuda kunder mobillösningar med denna nya teknik. Som mobiloperatör är Tres starkaste sidor sitt snabba och täckande mobilnät samt deras stora utbud av möjligheter att kombinera mobiltelefoner med mobilabonnemang. Oftast är det fördelaktigt att köpa en mobiltelefon i samband med att man tecknar ett mobilabonnemang istället för att köpa de två separat. Detta då kostnaden för mobiltelefonen oftast subventioneras när man väljer att teckna ett mobilabonnemang.

Tres mobilabonnemang

Tre har ett utbud av mobilabonnemang bestående av abonnemangstyperna 3Fast pris, 3Surf och 3Pott. Med 3Fast pris så får man som kund ringa och smsa obegränsat , och beroende på månadsavgiften så ingår en viss surfmängd varje månad. Abonnemanget 3Surf är precis som namnet antyder anpassat för kunder som använder mobiltelefonen till att surfa mycket. Till detta abonnemang betalar man en månadsavgift som nästan uteslutande går till en surfpott. Med mobilabonnemanget 3Pott så får man varje månad använda hela månadskostnaden till att ringa, smsa och surfa. 3Pott är särskilt inriktat som ett abonnemangsval till de som vill köpa en ny mobiltelefon.

Tres utbud av mobilabonnemang med mobiltelefon

Som mobiloperatör utmärker sig Tre främst med sitt stora utbud av mobiltelefoner med mobilabonnemang. På prisjämförelsesidan mobilabonnemang.nu så ligger mobilerbjudanden från Tre oftast högst rankade bland olika mobiloperatörers mobilerbjudanden. Som kund till Tre har man möjlighet att få sin mobiltelefon subventionerad om man väljer att teckna ett av deras mobilabonnemang i 24 månader. Oftast gör subventioneringen att totalkostnaden för att äga mobiltelefonen under perioden blir lägre än om man skulle köpa abonnemang och telefon separat.

Tres kontantkort

Tre har ett kontantkortspaket, 3Kontantkort, som går att tanka på med olika typer av värdebevis. Till 3Kontantkort finns det värdebevis-typerna 3Fast pris, 3Vänner, 3Prat, 3Global,  samt tillägget Extra data. Kunder som tankar värdebeviset 3Fast pris kan närmast ringa och smsa obegränsat under värdebevisets giltighet. Till 3Fast pris ingår också en viss mängd surf. Värdebeviset 3Vänner är riktat mot de som främst ringer och smsar inom Tres egna nät. 3Prat är anpassat för mobilanvändare som ringer mycket och det ingår även en viss mängd surf beroende på det belopp man väljer att tanka kontantkortet med. Värdebeviset 3Global är riktat mot de som ringer mycket till utlandet. Priset för att ringa till utlandet varierar från land till land, så det är viktigt att undersöka vad kostnaden är till det land som du vill ringa till.

Tres mobilnät

Mobilnätet som Tre använder är deras egna och det är särskilt anpassat för 3G-tekniken. Tre anger själva att deras nät har en teknik som gör att deras kunder får bättre täckning både inomhus och utomhus än vad kunder hos andra operatörer har. Sedan år 2012 erbjuder också Tre 4G i deras nät, och det håller kontinuerligt på att bygga ut detta stöd. Enligt sajten Täckningskollen så har Tre stark täckning för 3G i nästan hela södra Sverige.  När det kommer till 4G så har Tre näst bäst täckning av alla mobiloperatörer men täckningen är främst koncentrerad kring storstäderna Stockholm och Göteborg.

Tres butiker

Tre har hundratals egna butiker över hela Sverige och verkar finnas i alla större städer. Om du vill hitta en 3Butik eller återförsäljare nära dig så har Tre  en butik-lokaliserare där du bara behöver fylla i stad för att hitta närmsta butik.