Mobiloperatörer i Danmark

Här går vi igenom mobiloperatörer på den danska marknaden. Sett till pris är den danska mobiltelefonmarknaden på ungefär samma nivå som Sverige med undantag för mobilabonnemang med fri data.

I Danmark finns det fyra mobiloperatörer som har egna mobilnät, dessa är: TDC, Tre, Telia och Telenor. Alla mobiloperatörer i Danmark använder sig av något av dessa nät. De populära mobiloperatörerna Oister och Telmore är så kallade virtuella operatörer och använder sig av Tres respektive TDSc mobilnät.

Priserna på den danska marknaden är snarlik de på den svenska marknaden om man tar dagens växelkurs i beaktning. För de som ringer lite är svenska mobiloperatörer lite billigare än vad de danska är, medan för normalanvändare så är priset nästan identiskt.

Det finns dock en stor skillnad i erbjudanden på den danska marknaden jämfört med den svenska, och det är att flera mobiloperatörer erbjuder mobilabonnemang med fri surf till förhållandevis låga priser. Telia erbjuder t.ex. mobilabonnemang med nästan fri surf (1000 gb ingår) till det konkurrenskraftiga priset 249 danska kronor i månaden (ca 350 svenska kronor). Även Oister erbjuder mobilabonnemang med fri surf för ca 200 kr i månaden (dock bara 5 gb surf i andra eu-länder än Danmark).

Lista över mobiloperatörer i Danmark

Här nedan hittar du några av de största och mest populära mobiloperatörerna i Danmark. I listan hittar du också ett betyg i prisnivå, popularitet och storlek, där lägsta betyg är 1 och högsta är 5.

Mobiloperatör Prisnivå Popularitet Storlek
Oister (Tres nät) 5 av 5 4 av 5 3 av 5
Telmore 3 av 5 3 av 5 3 av 5
Tre 3 av 5 3 av 5 4 av 5
Telenor 2 av 5 3 av 5 5 av 5
Telia 4 av 5 4 av 5 5 av 5
youSee (fd TDC) 3 av 5 4 av 5 5 av 5

Mobiloperatörer i Australien

Ska du resa till, eller är du på en längre resa i Australien? Då kan det vara en bra idé att skaffa ett mobilabonnemang eller kontantkort från en australiensisk mobiloperatör. Mobilabonnemangen i Australien är på många sätt utformade på samma sätt som de i Sverige med ett fast pris för samtal och sms, men där mängden data styr månadskostnaden. Priserna på abonnemangen är också på ett ungefär snarlika de billigaste svenska mobiloperatörerna. Här nedan går vi igenom de största mobiloperatörerna i Australien.

Den största mobiloperatören i Australien sett till antalet kunder är Telstra som också enligt dem själva har Australiens största mobilnät. Telstra erbjuder kontantkort (så kallade pre-paids) från en australiensisk dollar om dagen. Om du planerar att stanna i Australien under en längre tid kan du också teckna abonnemang från ca 250 kr i månaden vilket inkluderar 2 gb data och en större samtalspott.

Optus är Australiens näst största mobiloperatör och erbjuder 28-dagars pre-paids från drygt 220 kr per månad. I dessa ingår fria samtal och sms inom Australien och du har möjlighet att styra hur mycket data du behöver genom att uppgradera abonnemanget. Optus erbjuder också pre-paids som håller under 180 dagar men där du får betala samtals- och smskostnad.

Vodafone är tredje störst och erbjuder sina kunder pre-paid plans som ger dig obegränsat med samtal och sms. Pre paid plans från Vodafone varar också några dagar längre (35 jämfört med 28 dagar) när du fyller på kortet.

Virgin Mobile är fjärde störst och använder sig av samma nät som Optus. Med Virgin Mobile kan du teckna månad för månads-abonnemang från drygt 220 kr som ger dig fria samtal och sms samt en mindre mängd data.

Det är viktigt att du undersöker både bindningstid och uppsägningstid när du tecknar ett mobilabonnemang i Australien. De flesta pre-paids och månad till månad-abonnemang har till synes ingen bindningstid eller uppsägningstid men det är ändå viktigt att du undersöker det finstilta i avtalet. Flera mobiloperatörer har avgifter för om du väljer att avsluta abonnemanget innan bindningstiden går ut.