Bästa mobiloperatörerna

Det är många som hör av sig och undrar vilken som är den bästa mobiloperatören – och det finns egentligen inget enkelt svar på den frågan, utan den beror på dig och din situation. Den mobiloperatör som är bäst för dig beror på vilken typ av användare du är, var i landet du bor och vad du prioriterar i ditt mobilanvändande. På denna sida har vi delat upp den bästa mobiloperatören för de (1) som är normalanvändare , (2) för de som surfar mycket, samt (3) för de som letar efter en mobiloperatör för sitt företag.

De oftast viktigaste faktorerna att ta hänsyn till är hur mycket prestanda du får ut i förhållande till pris (samtal, sms och surf), samt hur bra täckning operatören är. För prestandan spelar också dina konsumtionsvaror in, det är t.ex. ingen idé att betala extra för ett abonnemang med fria sms om du ändå aldrig använder din mobiltelefon för att smsa. Utöver dessa faktorer finns det ytterligare några att ta hänsyn till, t.ex. om du är företagare, ringer mycket till utlandet, vill ha en ny mobiltelefon i samband med tecknandet av ditt mobilabonnemang osv.

Bästa (mest populära) erbjudanden från mobiloperatörer överlag

De i överlag mest populära mobiloperatörerna med mobilabonnemang & kontantkort finns i listan här nedan. Denna lista är baserad på data från en prisjämförelsetjänst där konsumenter jämför mobilabonnemang. Överst på listan finns det mobilabonnemang eller kontantkort som har fått flest träffar och besök vid olika typer av prisjämförelser.

1. Hallon Liten Fria samtal & sms 4 gb surf 99 kr / mån Besök   Hallon
2. Vimla Mer (15 gb) Fria samtal & sms 15 gb surf 210 kr / mån Besök   Vimla
3. Hallon Stor (8 gb) Fria samtal & sms 8 gb surf 149 kr / mån Besök   Hallon
4. Hallon Stor (100gb) Fria samtal 100 gb surf 349 kr / mån Besök   Hallon
5. Telenor fastpris 0,5 gb (kontant) Fria samtal & sms 0.5 gb surf 49 kr / mån Besök   Telenor

Är du en mer sällan-användare av mobiltelefonen? Då hittar du nödvändigtvis inte den mobiloperatör som är bäst för dig i listan ovan. Då ska du istället gå in på billigaste mobiloperatörerna som listar lågpriserbjudanden till sällan-användare. Det är ändå viktigt att kolla igenom villkoren för erbjudandet och om mobilabonnemanget eller kontantkortet inte räcker för ditt användande kan det vara en bra idé att kolla igenom vilken mobiloperatör som passar dig.

Bästa (mest populära) mobilerbjudandena från mobiloperatörer för mobilsurf

Om du prioriterar mobilsurf högt så finns här nedan en sammanställning över de mobiloperatörer som har erbjudanden som ger mest surf för pengarna. I listan nedan så rangordnas mobilabonnemangen efter surfkostnad per gigabyte. Om du vill göra en mer detaljerad sökning så kan du surfa in på jämför mobilsurf från mobilabonnemang.nu.

Mobilabonnemang Operatör Månadskostnad Trafik Pris / gb
Tele2 Kompis 20 gb tele2 299 kr / mån 20 gb (4G) 14,95 kr / gb
Tele2 Kompis 12 GB tele2 249 kr / mån 12 gb (4G) 20,75 kr / gb
Tele2 Volym 20gb tele2 449 kr / mån 20 gb (4G) 22,45 kr / gb
3Total 20GB tre 649 kr / mån 22 gb (4G) 29,50 kr / gb
Telenor Mobil Extra Large telenor 599 kr / mån 20 gb (4G) 29,95 kr / gb

Bästa (mest populära) erbjudanden från mobiloperatörer riktade mot företag

Är du företagare och vill ta mobilabonnemanget på företaget? Det är bara en viss del av mobiloperatörerna på den svenska marknaden som har erbjudanden riktade mot företag. Här nedan finns listan för de mest populära erbjudandena riktade mot företag.

1. Hallon fu00f6retag 2 gb Fria samtal & sms 2 gb surf 99 kr / mån Besök   Hallon
2. Hallon Fu00f6retag 100 gb Fria samtal & sms 100 gb surf 299 kr / mån Besök   Hallon
3. Hallon Fu00f6retag 10 gb Fria samtal & sms 10 gb surf 199 kr / mån Besök   Hallon
4. 3Fu00f6retag fastpris (60gb) Fria samtal & sms 60 gb surf 489 kr / mån Tre
5. 3Fu00f6retag fast pris (10gb) Fria samtal & sms 10 gb surf 389 kr / mån Tre

Bästa mobiloperatören för att ringa utomlands

I en undersökning bland flera mobiloperatörer gällande deras kostnader för att ringa och smsa till utlandet så var Comviq billigast i åtta fall av tio. På andra- och tredjeplats kom mobiloperatörerna Vimla och Tre, och allra dyrast för utlandssamtal var Telenor. Testet undersökte kostnaden för ett vanligt samtal till nio olika länder utspritt över världen med olika operatörer. Det var ganska stora prisskillnader mellan de olika mobiloperatörerna där Comviq stack ut positivt. För att se undersökningen i sin helhet besök artikeln ringa billigt utomlands.